1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 13:22
No menu items!

Jucătorii englezi care au ratat penalty-urile în finala Euro-2020, ținta atacurilor rasiste. Poliţia a deschis o anchetă

spot_img

Cei trei jucători englezi care au ratat penalty-urile duminică seară au fost ținta unor atacuri rasiste pe rețelele sociale. Poliția a deschis o anchetă.

Furioși, după înfrângerea suferită de echipa națională a Angliei, unii suporteri au postat comentarii jignitoare, cu tentă rasială pe reţelele de socializare ale celor trei jucători, Bukayo Saka, Jadon Sancho și Marcus Rashford, care au ratat penalty-urile, în finala cu Italia.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a reacționat, anunțând că se declară “consternată” şi “dezgustată” de comentariile rasiste.

“Subliniem cu claritate că oricine se află în spatele unui comportament atât de dezgustător nu este binevenit să urmărească echipa. Vom face tot ce putem pentru a-i sprijini pe jucătorii afectaţi, în timp ce solicităm pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil. Vom continua să facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din fotbal, dar implorăm guvernul să acţioneze rapid şi să adopte legislaţia corespunzătoare, astfel încât acest abuz să aibă consecinţe reale. Companiile de social media trebuie să intensifice, să-şi asume răspunderea şi să acţioneze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală şi să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz abject”, a precizat FA, într-un comunicat, potrivit BBC.

Poliţia metropolitană a deschis o anchetă şi a afirmat că nu va tolera astfel de atacuri.

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1.

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho.

Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

                                                                                                                    Adina Silav