21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 20:49

Jos popota de la Guvern!

Premierul Florin Cîțu și consilierul său Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, nu mai mănâncă de la bufetul Guvernului.

Ieri (marti, 13 :), când nici nu bănuiau scandalul ce va urma cu demiterea lui Vlad Voiculescu, cei doi s-au dus agale, în Piața Victoriei, să îșii cumpere de-ale gurii. La pachet, normal, că e pandemie.

Cîțu și Costache au preferat sushi în locul mâncărurilor tradiționale de la bufetul Guvernului. Și ca să se și îndulcească un pic, și-au luat și un desert. Ecleruri de la French Revolution. Scumpe, 16 lei bucata de 80 de grame, dar bune. Că îți permiti când ești “de dreapta”.

Nu știm dacă a urmat exemplul șefilor săi sau pur și simplu s-a enervat atât de tare încât să nu mai mănânce la popota de la Guvern, dar Cristian Costache, directorul de cabinet al secretarului general Horațiu Gorun a țipat, tot ieri, pe holurile Palatului Victoria, când i s-a adus comanda făcută la bufet – un șnițel mare. Care nu a încăput în caserola pregatită pentru livrarea comenzilor (de la debutul pandemiei, mâncarea nu se mai servește în farfurii, ci este pusă doar în caserole), prea mică pentru pretențiile directorului de cabinet.

Angajatele de la protocol au îndrăznit să îi taie șnițelul în două lui Costache, așa că, spun ele, și-au luat cel mai grav perdaf din ultimii 15 ani, de când lucrează în aparatul guvernamental.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Valeriu Motoc