16.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:59
No menu items!

Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon

spot_img

Președintele american, Joe Biden, a fost diagnosticat, miercuri, cu o leziune pre-canceroasă la nivelul colonului, după investigațiile medicale de rutină de vinerea trecută. Medicii de la centrul Walter Reed au îndepărtat un polip de trei milimetri, o tumoare benignă cu creștere lentă, considerată posibil pre-canceroasă, relatează Reuters.

Medicul de la Casa Albă, Kevin O’Connor a declarat, miercuri, că testele efectuate asupra polipului au indicat că era vorba de un adenom tubular, o tumoare benignă, cu creştere lentă, considerată posibil pre-canceroasă.

Doctorul a precizat că lui Biden i-a mai fost extirpat un polip similar în 2008 şi că momentan nu este necesară nicio altă intervenţie, conform Reuters și CNN.

Recomandarea medicală pentru preşedinte este doar monitorizarea de rutină, iar o altă colonoscopie va trebui făcută doar peste 7-10 ani.

Un memoriu al doctorului O’Connor arată că Biden „este în continuare apt pentru serviciu şi îşi îndeplineşte pe deplin toate responsabilităţile, fără nicio scutire sau compromis”.