26 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024 - 1:45
No menu items!

Jocurile pentru moțiune. Faza pe întâlniri

spot_img

Fiecare partid se pliază pentru moțiunea de marți. Minoritățile nu vor veni la vot în Parlament, iar cei de la UDMR, care au 29 de parlamentari, încă se mai gândesc dacă să vină sau nu. O altă informație care circulă printre parlamentari este că mai mulți lideri ai PNL, care nu sunt nici deputați, nici senatori, au venit luni, în Parlament, ca să găsească susținători din tabăra adversă.

Practic, PNL a lucrat încontinuu „om la om”, adica fiecare lider al partidului, mai ales cei cu influență, a încercat să îi convingă pe cunoscuți, din PSD sau USR PLUS, să nu voteze moțiunea. S-a mers doar pe promis funcții, privilegii, proiecte adoptate, conform unor surse poliitice. Discuțiile s-au dus atât în Parlament, deși liderii respectivi nu sunt parlamentari, dar și în cadrul unor alte întâlniri, în afara partidelor sau instituțiilor. 

Cam „munca în zadar”, pentru că și dacă adăugăm UDMR și Minorități, PNL-ului tot i-ar mai trebui 53 de parlamentari „trădători”. 

USR + AUR = 123
USR + AUR + PSD = 280

PNL + UDMR + minorități = 181

Moțiunea are nevoie de 234 de voturi pentru a fi adoptată sau respinsă. În afara formațiunilor politice susmenționate, mai sunt 5 parlamentari neafiliați, al căror vot nu ar conta nici într-o tabără, nici în cealaltă.

Marilena Nedelcu