8 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:23
No menu items!

Japonia, interesată de produse apicole din România

spot_img

Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, a afirmat luni că Japonia este interesată să investească în organizarea producătorilor români de miere și produse apicole, pentru a se se ajunge la o ofertă constantă pentru piața niponă.

Ishii a făcut aceste declarații în cadrul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Irimescu a prezentat potenţialul agriculturii românești și domeniile care necesită eficientizare – tehnologizarea şi service-ul pentru maşinile agricole, managementul fermelor mici şi medii, crearea de cooperative în vederea valorificării produselor româneşti pe pieţele internaţionale.

Scopul părții române este îmbunătăţirea schimburilor comerciale între România şi Japonia şi transfer de know-how de la specialiştii japonezi, pentru a creşte eficienţa în acesste domenii.

”Ambasadorul Japoniei a precizat că este familiarizat cu standardul de calitate al produselor româneşti, referindu-se în special la miere şi produsele apicole, însă a menţionat că, în vederea stabilirii unor contacte de lungă durată între importatori japonezi şi producătorii din România este nevoie de constanţă. În acest sens, Excelenţa Sa a explicat că Japonia este interesată să investească în organizarea producătorilor români de miere, tocmai pentru a avea certitudinea că aceștia pot oferi marfă constant”, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

V.B.