19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:17
No menu items!

Jaf ca în filme noaptea, în trafic, în București. Cum au reușit hoții să fure haine dintr-un camion care urma să ducă marfa la un mall

spot_img

Trei tineri au jefuit, cu complicitatea unui șofer, un camion care transporta haine către mall-ul Park Lake din București. Jaful a avut loc noaptea, în timp ce mașina era în trafic.

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că poliţistii de la Secţia 12 au prins în flagrant, în noaptea de luni spre marţi, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, care ar fi sustras dintr-un autocamion mai multe articole de îmbrăcăminte destinate unui magazin din Sectorul 3. Ei ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de un al patrulea bărbat, de 27 de ani, depistat la scurt timp de la comiterea faptei.

”Cei patru bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la audieri, iar din activităţile de urmărire penală efectuate s-a stabilit că, în baza unei înţelegeri prealabile, în noaptea de 7/8 august, în jurul orei 03.30, bărbatul de 31 de ani, şoferul autocamionului deţinut de o societate comercială cu profil de transport, după preluarea mărfii dintr-un depozit situat în judeţul Ilfov, s-ar fi întâlnit pe traseul de deplasare cu ceilalţi trei, împrejurare în care, într-o staţie de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, bărbaţii de 23 şi 27 de ani ar fi pătruns în compartimentul în care se găseau bunurile. Astfel, în timp ce autocamionul se deplasa către destinaţie, cei doi ar fi desfăcut mai multe colete cu marfă şi ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci”, a arătat sursa citată.

De asemenea, s-a stabili că, pe tot traseul până la destinaţie, camionul a fost însoţit de un autoturism condus de bărbatul de 24 de ani. În momentul ajungerii în zona magazinului, şoferul autocamionului ar fi oprit pe o stradă, iar bănuiţii ar fi mutat sacii în autoturism, după care ar fi părăsit zona.

”Astfel, după ce s-a pus în mişcare autoturismul în care se aflau bănuiţii de 23 şi 24 de ani, precum şi bunurile sustrase, acesta a fost blocat în trafic şi oprit de poliţişti. La controlul efectuat asupra maşinii, au fost găsite bunurile sustrase de cei patru bănuiţi”, a precizat Poliţia.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în 27 iulie şi 1 august, bărbaţii de 23, 27 şi 31 de ani ar fi sustras articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, în timp ce acestea erau transportate de la acelaşi depozit la diferite centre comerciale din Capitală.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru furt calificat.

                                                                                                              Adina Silav