1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 4:52
No menu items!

Ivan: Descentralizarea e un prim pas spre regionalizare

spot_img

catalin ivan

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Baia Mare, că descentralizarea este un prim pas spre regionalizare, scopul fiind ca administrațiile locale să fie mult mai eficiente în gestionarea fondurilor proprii și a finanțării proiectelor europene.

„Descentralizarea va fi primul pas spre regionalizare și va permite administrațiilor locale să ia deciziile cele mai corecte în desfășurarea actului administrativ”, a spus Ivan.

El a subliniat că Guvernul USL este primul care a decis transferul de putere de decizie dinspre centru spre administrațiile locale, în condițiile în care nu e normal ca 5-10 oameni să hotărască la București pentru întreaga țară.

„USL este primul Guvern care decide să dea din puterea centrală administrațiilor locale, un Guvern care hotărăște să lase administrația locală să decidă ce face cu banii care-i colectează sau banii să se colecteze la nivel de regiune și județ, iar proiectele să fie concepute și finanțate la nivel de județ sau regiune și finanțate de aici. Dacă așteptăm de fiecare dată ca 5-10 oameni să decidă la București pentru toată țara vom avea mari surprize, oamenii respectivi fiind din anumite zone vor lua anumite decizii. De exemplu, dacă vin de la Satu Mare vor lua o decizie favorabilă aeroportului din Satu Mare decât celui din Baia Mare, dacă vin de la Bacău e mai important ceea ce se întâmplă la Bacău, decât ce se întâmplă în Iași. Este foarte important ca finanțarea să vină de la nivel de regiune și proiectele să fie gândite acolo”, a mai adăugat Cătălin Ivan.

A.V.