28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:36
No menu items!

Iulian Costache, alpinistul decedat în Alpi, va fi adus în ţară. Ancheta procuraturii s-a încheiat

spot_img

Românul Iulian Costache, în vârstă de 34 de ani, a căzut în prăpastie după ce a escaladat Vârful Punta Walker

 Mont-Blanc-500x332

Ancheta procuraturii în cazul alpinistului român Iulian Costache, decedat în Munţii Alpi, s-a încheiat, iar trupul neînsufleţit al acestuia va fi adus în ţară după obţinerea avizelor necesare, a precizat Ministerul de Externe.

Consulatul General al României la Torino a fost informat, la 18 august, despre producerea unui accident montan, în localitatea Courmayeur, din Munţii Alpi, soldat cu decesul unui cetăţean român, potrivit sursei citate.

În urma finalizării procedurilor legale de stabilire a cauzelor decesului, Consulatul de la Torino a procedat la emiterea certificatului de deces.

MAE mai precizează că ancheta procuraturii s-a încheiat şi urmează a fi obţinute avizele sanitare pentru transportarea trupului neînsufleţit în România, în același timp Oficiul consular al României la Torino menţinând legătura cu familia cetăţeanului român decedat, cu însoţitorii acestuia, precum şi cu autorităţile locale implicate, în vederea asigurării în continuare a asistenţei de specialitate.

Potrivit site-ului AostaSera.it, românul Iulian Costache, în vârstă de 34 de ani, a căzut în prăpastie după ce a escaladat Vârful Punta Walker, care are altitudinea de 4.208 metri. El a căzut în gol aproximativ 200 de metri, lovindu-se de stânci.

Conform autorităţilor italiene, alpinistul român a murit pe loc. Corpul său a fost preluat de salvamontişti şi transportat în Courmayeur, localitate italiană situată la frontiera cu Franţa.

C.A.