10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:50

Israel va testa în premieră mondială vaccinul anti-Covid sub formă de capsule

spot_img

Israelul va deveni prima țară din lume care va testa un vaccin anti-coronavirus administrat pe cale orală, anunță cotidianul Jerusalem Post.

Firma Oravax Medical, subsidiară grupului Oramed Pharmaceuticals, va începe studiile clinice ale vaccinului sub formă de capsule, la un centru medical din Tel Aviv. Compania asteaptă aprobarea Ministerului Sănătătii, care va lua o decizie în următoarele săptămâni.

În primele două faze ale studiului efectuat de Oravax, vor participa 24 de voluntari care nu au mai fost inoculati, până în prezent, cu alt vaccin anti-coronavirus.

Jumătate din aceştia vor lua o capsulă, în timp ce ceilalti vor ingera două capsule.

Printre avantajele vaccinurilor care se administrează pe care orală se numără riscul mai scăzut de apariţie a unor efecte secundare şi posibilitatea stocării la temperaturi apropiate de zero sau chiar la temperatura camerei.

“ Acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent noilor variante de Covid-19“, a declarat Nadav Kidron, CEO Oramed Pharmaceuticals.

Vaccinul împotriva variantelor Covid-19, inclusiv a celei Delta, se află în faza de studii preclinice.
 

Compania farmaceutică a terminat un studiu pilot făcut pe animale, care a demonstrat  că vaccinul a dezvoltat anticorpii IgG și IgA, ultimul menționat, fiind un aticorp necesar păstrării imunității pe termen lung.