21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 22:20
No menu items!

ISIS confirmă moartea liderului Abu Bakr al-Baghdadi

spot_img

Gruparea teroristă Statul Islamic a confirmat moartea liderului său, Abu Bakr al-Baghdadi, a transmis marți un portal de știri irakian, citat de agenția Xinhua. Informația a fost confirmată și de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul la Londra, citat de Reuters.

”Organizația Daesh (acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic — n.r.) a difuzat un comunicat succint prin intermediul mijloacelor sale de informare din orașul Tal Afar, la vest de Mosul, confirmând uciderea liderului său, Al-Baghdadi, fără a oferi și alte detalii”, a relatat pe site-ul său agenția de știri irakiană Al-Sumaria News.

”Daesh a informat în comunicatul său că numele noului calif va fi anunțat curând, cerându-le militanților să continue cu statornicie în redutele califatului și să nu se răzvrătească”, a relatat Al-Sumaria, care citează o sursă anonimă din provincia Ninive. ”Anunțul a provocat rumoare în rândul susținătorilor organizației”, a continuat Al-Sumaria.

Informația apare la o zi după ce prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial eliberarea orașului Mosul de sub controlul ISIS.

T.S.