28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 14:32
No menu items!

Irina Socol, doi ani și jumătate închisoare cu executare

spot_img

Fostul președinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată definitiv marți de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Inițial, în iulie anul trecut, Irina Socol a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare de magistrații Tribunalului București, pedeapsă redusă acum la doi ani și jumătate de  Curtea de Apel București.

Din cei doi ani și șase luni se va scădea perioada cât Irina Socol a stat în arest preventiv (9 septembrie 2014 – 3 noiembrie 2014) și în arest la domiciliu (3 noiembrie 2014 – prezent).

Pedepse reduse au primit și ceilalți inculpați din acest dosar: Aurora Ecaterina Crusti – 2 ani și 6 închisoare cu executare (de la 6 ani și 6 luni), Tiberiu Grabany  – 3 ani închisoare cu executare (de la 6 ani închisoare), Dumitru Constantinescu – 3 ani închisoare (de la 6 ani închisoare).

Mihai Valentina Gogu și Mihai Nicolae Gogu au fost condamnați la câte doi ani închisoare cu suspendare.

Judecătorii au mai constatat că inculpații în cauză au plătit prejudiciul din acest dosar, astfel încât a fost ridicat sechestrul asigurător, inclusiv pe conturile bancare are Irinei Socol.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014 de procurorii Parchetului Curții de Apel București, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înființat-o, Siveco România.

R.D.