14 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:54

Ipoteză: Profesorii care nu se vaccinează, posibil să nu predea la clasă. Doar online

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, marți, că se ia în discuție ca acele cadre didactice care nu se vaccinează să își predea orele doar online. Solicitarea ar veni din partea părinților care ar fi solicitat ca elevilor să le prea în format fizic doar cadrele didactice care s-au vaccinat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o conferință susținută la Ploieşti, că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate. A dat exemplu propria familie în care există trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus.

“Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

“E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat ministrul Educației.