15.5 C
București
marți, 28 mai 2024 - 4:22
No menu items!

Iordania acuză naționala feminină a Iranului că a folosit un bărbat pe post de portar

spot_img

Federaţia de fotbal din Iordania a acuzat naționala feminină a Iranului că a folosit un bărbat în poartă în timpul meciului din preliminariile Cupei Asiei. Forul a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul jucătoarei din echipa iraniană, informează ziarul sportiv francez lequpe.fr.

Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei feminine din 2022 învingând Iordania după lovituri de departajare cu 4-2 pe 25 septembrie, mulţumită parţial celor două penaltiuri salvatoare ale portăriţei iraniene Zohreh Koudaei.

Ulterior, preşedintele Federaţiei iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat o scrisoare din 5 noiembrie pe Twitter, prin care solicită „verificarea sexului jucătoarei Koudaei”.

Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la „eligibilitatea jucătorului”, Iranul are un „record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj”.

Antrenoarea echipei Iranului, Maryam Irandoust, a numit acuzaţiile „pretexte false” pentru că Iordania „nu acceptă înfrângerea” şi a spus că este pregătită să „furnizeze orice document pe care AFC îl doreşte”.

Cupa Asiei feminine este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie – 6 februarie.