17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:25
No menu items!

Ionuț Costea ar fi în străinătate, la tratament, spun apropiații săi. Reacția lui Mircea Geoană

spot_img

Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv alături de fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, s-ar afla în străinătate, unde urmează niște tratamente medicale, susțin surse din rândul apropiaților, conform România TV.

Apropiații lui Ionuț Costea le-ar fi spus polițiștilor că acesta ar fi plecat din țară pentru a urma un tratament medical. Cumnatul lui Mircea Geoană a fost dat în urmărire națională încă de vineri, după condamnare, când nu a fost găsit la domiciliu. Poliția îl va da și în urmărire internațională, atunci când va fi, probabil, localizat.

Ionuț Costea a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare în același dosar în care fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare, pentru infracțiuni de corupție legate de reabilitarea căii ferate București-Constanța. Tot în acest dosar, fostul deputat liberal Cristian Boureanu a fost achitat, pentru că faptele s-au prescris.

Costea este fratele Mihaelei Geoană și a fost vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și președinte al EximBank.

„Chiar şi în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepţie, deciziile judecătoreşti trebuie respectate şi duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate. Eu şi Mihaela vom continua să fim alături de nepoţii noştri şi să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a declarat Mircea Geoană, pentru Digi24.ro.

M. Nedelcu