19.1 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:09
No menu items!

Averse, vijelii și grindină în cele mai multe zone ale țării, sâmbătă

spot_img

Meteorologii au emis o avertizare god galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, sâmbătă, până la ora 23.

Avertizarea meteorologică intră în vigoare de sâmbătă de la prânz, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul şi sudul Moldovei, precum şi la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor înregistra pe arii mai retrânse.

Cum va fi vremea în București

”Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50…60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula în medie 8…10 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade”, precizează meteorologii.