Iohannis s-a răzgândit în privința demnitarilor cu probleme penale. Dragnea și Tăriceanu, invitați la parada de Ziua Națională

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, că, din informaţiile pe care le are, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când Preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale.

“Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă – domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu, la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere”, a spus Mihai Fifor.

„Nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii”, a completat ministrul.

Anul trecut, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, pe motiv că ar avea probleme în justiție. 

NICIUN COMENTARIU