13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 5:05
No menu items!

Iohannis nu exclude nici să-l pună pe Cîțu din nou premier, dar nici alegeri anticipate

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis nu exclude ideea de a-l nominaliza din nou premier pe Florin Cîţu, picat marți prin moţiune de cenzură, cu cel mai mare număr de voturi înregistrat vreodată în Parlament. Iohannis a mai declarat miercuri că, în contextul actualei crize politice, nicio variantă nu este exclusă, inclusiv organizarea alegerilor anticipate. 

Întrebat de ziariști dacă Florin Cîțu rămâne în continuare opțiunea sa de premier, Iohannis a răspuns că ia în calcul și această variantă.

„Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Nu e nicio piedică”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, întrebat şi dacă fostul şef al PNL, Ludovic Orban,este luat în calcul tot ca variantă de premier PNL, şeful statului preferat să spună că politica fiecărui partid se face în forurile lor statutare.

De asemenea, în declarația de presă susținută miercuri, Iohannis a spus și că Guvernul interimar va rămâne în funcție atâta timp cât partidele parlamentare nu se înțeleg să formeze o majoritate.

„Soluțiile vor trebui să transpară din consultările care vor avea loc. Eu nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluție. Este posibil să fie nevoie de încă o rundă de consultări și este nevoie ca partidele să se așeze la discuții în diferite combinații pentru a căuta soluții”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă exclude varianta dizolvării Parlamentului și convocarea alegerilor parlamentare, șeful statului a răspuns: ”Nu exclud niciun pas constituțional, dar orice am face trebuie să ducă la o soluție”.

Marilena Nedelcu