13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 9:50

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al grupului Renew Europe. Ce planuri are USR la consultările cu Iohannis

spot_img

Dacian Cioloș și-a prezentat demisia din funcția de președinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, așa cum a promis după câștigarea mandatului de președinte al USR. De altfel, Cioloș a precizat că este pregătit pentru noi negocieri în ceea ce privește reintrarea în coaliția de guvernare. Cioloș a vorbit și despre condiții. ”Nu mai credem în povești”, a spus liderul USR.

Dacian Cioloș anunță că USR este gata să renegocieze intrarea în coaliție cu PNL și UDMR, dar cu un calendar clar de reforme și cu alt premier: “În partidul susținut de domnul Iohannis, PNL, acolo e nevoie de clarificări”, a spus Cioloș la RFI.

“Noi avem o abordare foarte clară, de la început, coerentă, structurată. Cred că în partidul susținut de domnul Iohannis, PNL, acolo e nevoie de clarificări, pentru că văd că în continuare sunt două tabere, domnul Cîțu a câștigat partidul, dar nu-l controlează pe tot, mai e și domnul Orban, care are o parte din parlamentari și probabil că acolo, în PNL, nu e situația clară, în ce direcție vor să o ia.” (…)

“În ceea ce ne privește pe noi, USR PLUS, noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliție cu PNL și cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe povești, pentru că nu mai credem în povești. Deci un calendar clar de reforme și evident, cu un premier, altul decât Florin Cîțu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme și nici măcar nu e capabil să țină echilibru într-un Guvern de coaliție”, a mai spus Dacian Cioloș.

De altfel, și Dan Barna a declarat , marți seară, într-o emisiune televizată, că USR este dispus să preia ministerele la care a renunțat, dar într-un Guvern care să aibă un alt prim ministru, nu peFlorin Cîțu. În opinia sa, aceasta ar fi cea mai rapidă ieșire din criza politică, pentru că s-ar rezolva în cîteva zile.

                                                                                      C.Dumitrescu