20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:58
No menu items!

Iohannis – moment de reculegere. Care este motivul

spot_img

Preşedintele a transmis, duminică, pe contul său de Facebook, un mesaj de condoleanţe în memoria lui Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, care au murit zilele trecute

Iohannis Klaus

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, duminică, pe contul său de Facebook, un mesaj emoţionant în memoria lui Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, care s-au stins din viață zilele trecute. Iohannis a anunţat că va păstra un moment de reculegere pentru cei doi oameni de stat.

Două figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață în aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada războiului rece și, după căderea comunismului în estul Europei, s-au implicat cu toată forța în reconstrucția propriilor țări. Despre amândoi aș putea spune că și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie. Cine închide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsäcker, e orb față de prezent. Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Vă invit pe toți să învățăm de la ei încăpățânarea și curajul de a căuta drumuri noi în viață și în politică.

Klaus Iohannis
mesaj pe Facebook

R.D.