10 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 12:30

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor despre prioritățile legislative pe care le au în vedere pentru săptămâna viitoare, când începe sesiunea parlamentară în noul format al Parlamentului.

La întâlnirea de la Vila Lac participă premierul Florin Cîțu și vicepremierii Kelemen Hunor și Dan Barna, dar și liderii celorlalte formațiuni din Guvern și Parlament, Dacian Cioloș și Varujan Pambuccian.

Iohannis i-a chemat pe toți liderii partidelor la raport, pentru a discuta despre problemele apărute în campania de vaccinare, dar și despre adoptarea bugetului la timp. Conform unor surse politice, discuțiile din coaliție s-au blocat în privința bugetului, pentru că reprezentanții celor trei formațiuni, PNL, USR-PLUS și UDMR nu reușesc să se înțeleagă cu privire la banii alocați fiecărei instituții în care și-a pus oameni la conducere. 

De asemenea, liderii vor discuta și cu privire la prioritățile legislative pe care le are fiecare partid pentru viitoarea sesiune parlamentară care va începe de săptămâna viitoare, la începutul lunii februarie. Niciuna dintre formațiuni nu are majoritate să treacă proiectele inițiate, astfel că cele trei partide vor avea nevoie unul de altul nu doar la guvernare, ci și în Parlament.

Marilena Nedelcu