20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:40

Iohannis convoacă vineri partidele la consultari și ia in calcul alegerile anticipate

spot_img

Vineri dimineaţă la ora 11,00 partidele sunt chemate la o primă rundă de consultari pentru formarea unui nou Executiv. Iohannis a spus că în cadrul discuţiilor va fi abordată inclusiv tema alegerilor anticipate.

Viitorul guvern va avea de rezolvat urgent chestiuni extrem de importante, de la desemnarea unui candidat eligibil pentru functia de comisar european, la organizarea alegerilor prezidentiale ce vor avea loc peste o luna

“Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea. Acestea nu se pot face decât dacă există un consens al formaţiunilor parlamentare. În cadrul consultărilor va conta în ce măsură există un astfel de consens şi care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.