7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:49
No menu items!

Iohannis cere Guvernului să revină asupra acordului cu Biserica: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur acordul încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română, privind măsurile de Paște și a cerut premierului și ministrului Vela să revină asupra acestuia.

Iohannis a subliniat încă de la începutul discursului că nu avem niciun motiv de relaxare, din moment ce s-a luat măsura prelungirii,  prin decret prezidențial, a stării de urgență: „Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare”, a spus președintele.

El a precizat că este „regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește”.

Iohannis cere Guvernului, în ședința de miercuri de la Palatul Cotroceni, să revină asupra acordului cu BOR.

„În câteva minute, voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei Stați acasă și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții OMS: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”