0.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 16:26
No menu items!

Noul decret prezidențial: Câte persoane pot participa la slujbele religioase

spot_img

Decretul prezidențial de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, semnat marți președintele Klaus Iohannis, nu mai limitează la 8 persoane numărul celor care pot participa la slujbele religioase, inclusiv cununii, înmormântări, botez. Actul prevede că, în această privință, se vor respecta “normele canonice”.

“Slujitorii cultelor religioase recunoscute oficial în România pot oficia în lăcașurile de cult, în spații publice sau în spații private:

a) practicile și ritualurile cu caracter public specifice cultului, fără participarea publicului;

b) practicile și ritualurile cu caracter privat specifice cultului, precum botezurile, cununiile sau înmormântările, cu participarea numărului minim de persoane potrivit normelor canonice și cu respectarea strictă a măsurilor de protecție individuală și colectivă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Ordonanța militară nr. 2/2020 prevede că “se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, precum și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”.