20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 22:52
No menu items!

Iohannis a semnat decrete, dar nu pe cele ale noilor miniștri. Ce i-a spus premierului la telefon

spot_img

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că a discutat telefonic cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniştri pentru cele trei portofolii guvernamentale. Premierul a afirmat că aşteaptă un răspuns din partea şefului statului, care i-a spus că nu a luat o decizie.

Tot miercuri dimineață, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României Klaus Iohannis a semnat două decrete pentru promulgare de legi, unul privind un acord cu Ungaria în domeniul informațiilor clasificate, altul privind unele modificări la Legea educației.

Viorica Dăncilă a transmis, marți, președintelui Klaus Iohannis, cele trei noi propuneri de miniștri – Mihai Fifor ca vicepremier și portofoliile de la Interne pentru Nicolae Moga și Ramona Mănescu la Externe.

„La nivelul Guvernului ne vom continua activitatea în acelaşi ritm susţinut pentru că este nevoie să redăm românilor încrederea în instituţii publice. Am anunţat nominalizarea a trei noi membrii în echipa guvernamentală. Pentru că am văzut unele comentarii aş vrea să fie clar un lucru, deciziile pe care le luăm la nivel politic se bazează atât pe evaluările fiecărui ministru, dar şi pe încrederea cetăţenilor în membrii cabinetului. Vreau să mulţumesc domnului Meleşcanu şi doamnei Carmen Dan pentru implicare. Obiectivul meu ca prim-ministru este să avem o echipă performantă. Am avut o discuţie telefonică cu domnul preşedinte Klaus Iohannis în legătură cu transmiterea celor trei nominalizări. Aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui. Îmi doresc ca noii colegi să preia cât mai repede portofoliile entru că avem în continuare multe proiecte de pus în practică”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

E. Stan