12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:29

Intervenții ale lucrătorilor MAI pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne intervin în continuare în 25 de localități din județele Dâmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeș, Dolj, Vâlcea și Ilfov pentru limitarea efectelor meteo periculoase, la acest moment nefiind localități izolate și nici persoane în pericol, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declarație de presă la sediul ministerului.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că la această oră mai sunt probleme pe trei drumuri județene.

“În Dolj, râul Teslui a inundat drumul județean 641 pe o porțiune de 75 m, circulația autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricții, iar pe 644 A — comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens. În această dimineață, în 20 de localități din județele Galați, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinți și Vâlcea era întreruptă alimentarea cu energie electrică, dar echipele de intervenție erau deja în teren pentru remedierea situației”, a afirmat Monica Dajbog.

Ea a precizat că sâmbătă dimineață hidrologii au emis un nou cod galben valabil până la ora 18.00.

Purtătorul de cuvânt al MAI a reamintit că în cadrul videoconferinței care a avut loc vineri, că ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut activarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și a grupelor operative de la nivelul Inspectoratelor pentru situații de urgență din județele aflate sub atenționări de cod galben sau portocaliu.

Monica Dajbog a precizat că în ultimele 24 de ore peste 1.200 de efective ale MAI cu peste 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localități din 12 județe.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că o zonă care rămâne în atenția autorităților este cea de pe DN67C Rânca-Novaci unde se acționează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 și 34.

“Aici în cursul nopții trecute în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta șapte adulți și doi copii dinspre stațiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistență medicală a fost transportată cu ajutorul unei șenilate la o ambulanță care a dus-o la spital”, a mai precizat Monica Dajbog.