21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 21:17
No menu items!

Insula Șerpilor din Marea Neagră atacată din nou de forțele rusești în această dimineață

spot_img

Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite EFE.

Reuters informează că atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au susţinut că au arborat steagul ţării pe insulă.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, Serhiy Bratchuk, a declarat că două rachete au „avariat semnificativ” și un debarcader de pe insulă, într-o actualizare postată pe Telegram imediat după ora 8 dimineața.

Bratchuk a adăugat că Odesa a fost, de asemenea, atacată în jurul zorilor.

„Două combine agricole au fost lovite, 35 de tone de cereale au fost distruse”, a spus el.

Agenţia de presă Interfax, care a citat Ministerul Apărării rus, a relatat că Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi TASS, care a citat acelaşi minister.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost ”semnificativ avariată”, potrivit sursei, citată de agenţia Unian, care a mai informat că trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Unian a relatat că forţele Moscovei au atacat insula şi în cursul zilei de miercuri şi că aveau ca obiectiv să îndepărteze drapelul Ucrainei.

La 30 iunie, Rusia a anunţat că, ”drept gest de bunăvoinţă”, şi-a retras trupele din Insula Şerpilor, care a fost capturată la 24 februarie, la începerea invaziei ruse în Ucraina. În schimb, Ucraina consideră că Moscova nu a mai putut să-şi urmărească strategia în zonă după pierderea mai multor nave de război.

D. Constantin