7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:24
No menu items!

INSCOP: Klaus Iohannis pierde din încrederea românilor

spot_img

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în iulie, la comanda ziarului Adevărul, președintele Iohannis se află pe primul loc în topul încrederii, dar a scăzut față de măsurătoarea din luna aprilie

Iohannis_digi24

Scăderea lui Iohannis este de peste 4 procente, 61,6% dintre respondenţi  spunând că au încredere multă şi foarte multă în șeful statului, față de 65% în aprilie.

Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isărescu cu 42,8%, guvernatorul BNR înregistrând o uşoară creştere faţă de măsurătoarea din aprilie (40.1%). Pe locul al treilea a rămas George Maior cu 27,6% dintre opţiuni, în creştere faţă de aprilie (24,8%), iar pe locul al patrulea se situează premierul Victor Ponta cu 21,7%, în scădere cu mai puțin de 3 procente faţă de aprilie. La egalitate cu premierule ste primarul Sorin Oprescu, care a crescut însă față de aprilie, cu aproape un procent.

Urmează Mihai Răzvan Ungureanu, noul director SIE, cu 19,7%, cu cea mai mare creştere faţă de aprilie (15%). INSCOP l-a inclus în acest top și pe vicepremierul Gabriel Oprea, care a cumulat 17,4% dintre opţiuni. Gabriel Oprea are mai multe procente ca Traian Băsescu, Cătălin Predoiu, Mircea Geoană, Alina Gorghiu sau Monica Macovei, care abia depășesc 16%.

În jurul procentelor de 10% se situează Rovana Plumb, cu 11,2%, Vasile Blaga- 10,9%, Liviu Dragnea- 9,2%, Ion Iliescu- 9%.