20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 13:32
No menu items!

Inițiativă a Consiliului Județean Ilfov. Cu animalele de companie în autobuz în București și Ilfov, de la 1 iulie

spot_img

Începând cu data de 1 iulie, cei care circulă cu autobuzul în București și în județul Ilfov vor avea voie să călătorească împreună cu animalele de companie. Decizia a fost luată la cererea președintelui Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Hubert Thuma. 

„Ilfovul spune DA animalelor de companie în autobuze”, a fost mesajul transmis vineri de Protecția Animalelor Ilfov.

„La cererea oficială a președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma, s-a schimbat regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București-Ilfov.

De la 1 iulie este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie, precum și cu câini, atâta timp cât sunt ținuți în lesă și nu pun în pericol siguranța altor călători, iar câinii care fac parte din rasele considerate periculoase, conform articolului 1 din OUG nr. 55/2002, vor purta obligatoriu și botniță.

Ce se schimbă mai exact? NU toți câinii trebuie să poarte botniță în autobuzele care circulă în regiunea București-Ilfov. Doar cei din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, dar și cei din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor. Și au voie toți câinii, indiferent de talie. Important e să fie ținuți în lesă”, au transmis reprezentanții CJ Ilfov. 

„Această schimbare se traduce prin respect pentru toți cetățenii și pentru viață în general”, a declarat președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma. 

Raluca Dan