joi, 25 februarie 2021 - 15:09

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de copii și adolescenți infectați cu coronavirus, potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, citate de Jerusalem Post.

Acum, există posibilitatea ca chiar și atunci când guvernul va decide relaxarea, școlile să nu poată fi deschise așa cum s-a presupus inițial.

Peste 50.000 de copii și adolescenți au fost diagnosticați cu coronavirus de la începutul lunii, mult mai mulți decât Israelul a văzut în orice lună în timpul primului sau al doilea val.

„Am primit o scrisoare de la Asociația israeliană de pediatrie care spune că sunt foarte îngrijorați de rata bolilor la studenții mai tineri”, a declarat ministrul Sănătății Yuli Edelstein pentru The Jerusalem Post. „Este ceva la care nu am asistat în valurile anterioare de coronavirus.”

Centrul Medical Hadassah-Universitatea din Ierusalim a deschis în weekendul trecut prima unitate de terapie intensivă coronavirus din Israel pentru copiii cu patru pacienți. Astăzi, potrivit spitalului, există șapte copii tratați la spital, printre care doi sunt intubați și se află în stare gravă.

“Varianta britanică este mai contagioasă, deci crește șansele de infecție la copii”, a spus Cohen pentru Jerusalem post.

“Acum vorbim despre o variantă”, a subliniat el. Se știe că varianta britanică este cu 30% și 74% mai infecțioasă, ceea ce înseamnă că până și copiii ar fi mai predispuși.

O altă schimbare ar putea avea legătură cu populația care este vaccinată, aproximativ 80% din populația de peste 60 de ani, ceea ce înseamnă că Israelul vede că vârsta medie a persoanelor infectate scade.

“Protejăm anumite părți ale populației, iar alte părți sunt mai puțin protejate”, a spus Cohen. Copiii nu trebuie vaccinați deoarece nu au fost incluși în niciun studiu clinic complet de fază III și nu există suficiente date despre impactul vaccinurilor asupra lor, a spus el.

În acest moment, este o chestiune de cifre: există aproape 60.000 de cazuri noi de coronavirus diagnosticate pe săptămână, un număr mare pentru o țară mică precum Israelul, a spus Cohen. Statistic, Israel vede mai mulți copii afectați și, prin urmare, cazuri mai severe.

În cea mai mare parte, copiii încă fac forme ușoare de boală, a spus el. Majoritatea copiilor nici nu au nevoie să vadă un medic, iar dintre cei care fac acest lucru, puțini sunt trimiși la spital și chiar mai puțini la terapie intensivă, a spus Schlesinger.

Dar creșterea cazurilor ridică semne de întrebare cu privire la momentul și dacă școlile pot fi deschise din nou. Săptămâna trecută, ministrul educației, Yoav Gallant, făcea presiuni pentru a deschide întregul sistem școlar la sfârșitul blocării. Dar marți dimineață, el a declarat pentru Radio Radio că nu vrea să fie responsabil pentru îmbolnăvirea copiilor și că se va consulta mai întâi cu experți medicali înainte de a face presiuni pentru o astfel de mișcare.

Elevii din clasele 11 și 12 se vaccinează pentru a le permite să meargă la școală și să reia cursurile. Cu toate acestea, durează patru săptămâni de la prima injecție până când o persoană atinge o protecție de 95%, conform protocolului Pfizer.

Mai mult, a spus Cohen, există încă o întrebare dacă persoanele care sunt vaccinate mai pot contracta virusul și le pot infecta pe alții, ceea ce ar putea pune în pericol profesorii nevaccinați, prietenii sau membrii familiei atunci când acești elevi se întorc la școală.

Articolul original și integral pe Jerusalem Post