16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:39
No menu items!

Îngrijorare în Germania. Trenurile au fost ”sabotate” și nu au circulat timp de 3 ore

spot_img

Traficul feroviar din nordul Germaniei a fost întrerupt sâmbătă timp de trei ore din cauza sabotajului, a anunţat operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn (DB), relatează agenţia de presă germană dpa, citată de Reuters.

„Din cauza sabotajului asupra cablurilor care sunt indispensabile pentru traficul feroviar, Deutsche Bahn a fost nevoită să oprească traficul feroviar în nord în această dimineaţă timp de aproape trei ore”, a declarat un purtător de cuvânt al DB citat de dpa.

Deutsche Bahn a anunţat pe pagina sa de Twitter că traficul feroviar era încă neregulat în nordul Germaniei sâmbătă după-amiază, după ce a fost oprit timp de câteva ore din cauza unei probleme a comunicaţiilor radio.

Întreruperile afectează serviciile feroviare prin landul Saxonia Inferioară, precum şi prin Bremen şi Hamburg, şi au efect secundar asupra călătoriilor feroviare internaţionale către Danemarca şi Ţările de Jos.

Cablurile reţelei de comunicaţii a DB au fost tăiate în două locuri, au declarat surse ale serviciilor de securitate, potrivit cotidianului german Der Spiegel.

Nu era clar dacă acesta a fost un act de sabotaj sau a fost o avarie accidentală, din cauza unor lucrări de construcţie, conform Der Spiegel.

Deutsche Bahn a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultimii ani pentru întârzierile şi anulările trenurilor din cauza infrastructurii sale deficitare, însă incidentul de sâmbătă a provocat îngrijorare, după ce luna trecută NATO şi Uniunea Europeană au subliniat necesitatea de a proteja infrastructura critică, în urma unor aşa-numite acte de ”sabotaj” vizând gazoductele Nord Stream.

D.Constantin