13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 0:22

Înghețată sandwich cu biscuiți

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_biscuiti

Ingrediente:

  • 150 ml smântână lichidă,
  • 150 gr zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 100 gr vișine,
  • 100 gr biscuit,
  • 4 linguri apă,
  • esență vanilie.

Mod de preparare:

Vișinele se spală, se scot sâmburii și se trec pe un prosop de bucătărie, pentru a absorbi apa în exces.

inghetata

Se pun apoi într-o cratiță pe foc, cu 50 gr zahăr și apă și se dă în clocot. Când vișinele au încept să se crape, se iau de pe foc. Se lasă apoi să se racească și cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie se paseaza visinile. Se trec apoi printr-o sita si siropul rezultat se lasa la racit.

Se tapetează tava sau forma în care urmează să se toarne înghețata cu folie alimentară. Pe fundul formei se pun biscuiții în ordine, unul lângă celălalt, fără spații între ei.

inghetata1

Smânâtana se amestecă cu zahăr până când acesta se dizolvă, apoi se bate spumă, cu un tel sau un mixer.

Laptele condensat se amestecă cu esența de vanilie și se toarnă peste frișcă. Se amestecă ușor cu o spatulă sau cu o lingură de lemn.

După ce siropul de vișine s-a răcit, se toarnă peste amestecul de frișcă și lapte și se amestecă bine.

inghetata2

Compoziția obținută se toarnă peste biscuit, distribuind-o uniform, pe toată suprafața formei.

inghetata3

Pe desupra se acoperă cu un rând de biscuit și se dă la rece la congelator pentru 3-4 ore.

După ce compoziția s-a întărit, se taie în forma dorită și se servește rece.

Savurați cu plăcere!

inghetata4

Nicoleta Popa