13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:52
No menu items!

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

spot_img

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit sau Garmin pot detecta infecția cu SARS-CoV-2 înainte de apariția oricărui simptom de îmbolnăvire.

Capacitatea dispozitivelor de a monitoriza continuu sau frecvent ritmul cardiac ajută la detectarea celor mai mici schimbări. Astfel, se poate constata că un utilizator are Covid-19 cu șapte zile înainte de apariția oricărui simptom și înainte de momentul în care infectarea poate reieși prin testare. De asemenea, monitorizarea nivelului de oxigenare a sângelui este foarte relevantă în cazurile de Covid-19.

Potrivit unui studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, mai multe smartwatch-uri au scos în evidență că 81% din pacienții testați pozitiv au avut același tip de modificări ale ritmului cardiac cu până la 9 zile și jumătate înainte de apariția simptomelor. Următorul pas pentru producătorii de tehnologie este promovarea unor aplicații pentru a recunoaște și notifica modificările ce indică prezența virusului.