17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:40
No menu items!

India va testa vaccinul Novavax pe copii

spot_img

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India a dat undă verde, marţi, producătorului de vaccinuri Serum Institute, să înroleze copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani în studiile sale clinice pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de compania americană Novavax, pe măsură ce ţara din sudul Asiei se pregăteşte să-şi vaccineze copiii împotriva Covid-19, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

India a administrat deja peste 870 de milioane de doze adulţilor în rândul populaţiei sale de aproape 1,4 miliarde de locuitori.

„După o deliberare detaliată, comitetul a recomandat înrolarea subiecţilor cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani conform protocolului”, a declarat un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Centrale de Control a Medicamentelor din India.

Serum Institute efectuează deja studii clinice pentru vaccinul său anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-17 ani şi a prezentat date privind siguranţa vaccinului pentru primii 100 de participanţi.

Vaccinul Novavax nu a fost încă aprobat de către autorităţile sanitare din India. La începutul acestei luni, şeful Serum Institute, Adar Poonawalla, a declarat că se aşteaptă ca Covovax să fie aprobat pentru persoanele sub 18 ani în ianuarie sau februarie anul viitor.

Până în prezent, doar vaccinul anti-COVID-19 produs de Zydus Cadila, primul ser împotriva coronavirusului pe bază de ADN din lume, a primit autorizaţie de urgenţă în India pentru utilizare la adulţii şi copiii cu vârsta de peste 12 ani.