13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:49
No menu items!

Incidență-record în Capitală: aproape 15 la mia de locuitori. Medicii, siliţi să aleagă pacienţii care au prioritate la viaţă

spot_img

Rata de infectare din Capitală a ajuns marți la 14,71 la mia de locuitori, cea mai mare incidență de la începutul pandemiei, potrivit ultimelor date publicate de DSP București. Un record absolut se înregistrează și în secțiile ATI din țară unde sunt internați 1.667 de pacienți în stare gravă. Marți, 12 octombrie România înregistrează 16.743 de noi infectați cu Covid-19, numărul deceselor în ultimele 24 de ore a ajuns la 442, în timp ce numărul cazurilor active se ridică la 153.485. 

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Totodată, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe, a anunțat prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru.

STB va trimite mai multe mașini pe trasee pentru a evita aglomerația.

Între timp, în spitale, cadrele medicale se confruntă cu cel mai negru scenariu. Valul patru al pandemiei face ravagii în România, iar medicii au ajuns în situaţia de a alege pe cine să salveze mai întâi dintre pacienţii infectaţi.

Locurile la ATI se numără pe o mână, iar autoritățile au fost nevoite să transfere pacienți din Capitală către alte orașe.

Zilele trecute, autoritățile române au cerut sprijin internațional atât pentru tratarea, cât și pentru preluarea pacineților infectați cu COVID-19.

Cora Dumitrescu