17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:42
No menu items!

Incident șocant într-un liceu din Sibiu. Un profesor aflat în grevă, bătut din cauza mediilor neîncheiate

spot_img

Scandal de porporții, săptămâna aceasta, într-un liceu din Sibiu. În conflictul iscat între directoare și un profesor pe tema mediilor neîncheiate la clasele de-a XII-a, din cauza grevei, a intervenit și soțul acesteia. Profesorul, care este diriginte la clasa fiului directoarei, ar fi fost bătut chiar în cancelarie. Contactată de jurnaliștii de la Ora de Sibiu, directoarea spune că a fost vorba, mai degrabă, de îmbrânceli. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a deschis o anchetă.

Incidentul a avut loc luni, 29 mai 2023, la Liceul de Artă din Sibiu. Pentru că a refuzat să încheie mediile elevilor din clasa a XII-a, acolo unde învață și fiul directoare, soțul acesteia l-ar fi bătut pe profesorul de sport.

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, au declarat sursele pentru Ora de Sibiu.

În urma schimburile acide de replici cu profesorul, directoarei i s-ar fi făcut rău și a fost chemată Ambulanța la școală.

După ce ar fi fost agresat, profesorul a mers, spune sursa citată, la Institutul de Medicină Legală și a depus o plângere și la IȘJ Sibiu.

Directoarea liceului a confirmat că scandalul a pornit de la mediile neîncheiate din cauza grevei, dar spune că nu a fost vorba de o bătaie, ci mai degrabă de îmbrânceli între soțul ei și profesorul care este lider de sindicat.

„În momentul în care mi s-a făcut rău, el l-a sunat pe soțul meu și i-a spus ‘Haide băi că m-am certat cu nevastă-ta, vino la școală că a luat-o cu salvarea’. Nici nu am știut ce s-a întâmplat. Nimeni nu mi-a spus absolut nimic până în momentul în care am ajuns în urgență și aveam nevoie de un aparținător care să dea cu semnătura. Din ce mi-au povestit cei care au fost acolo, de pe camerele de luat vederi, soțul meu a dat să intre în cancelarie, i-a spus să iasă din cancelarie să discute. Repet, erau prieteni. Nu s-a pus problema, sau cel puțin noi l-am crezut prieten, la care domnul profesor l-a provocat, i-a pus mâna pe față și l-a zgâriat și i-a zis ‘Ce vrei, bă?’ Atunci soțul meu a ripostat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu a dat, doar l-a prins de tricou. Acum, domnul profesor a fost mai rapid, s-a dus direct la IML să își scoată certificat medico-legal și la poliție să depună plângeri”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Daniela Avrigean, directoarea Liceului de Artă din Sibiu. 

Inspectoratul Școlar Județean anunță că a demarat o anchetă în acest caz.

„Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat, pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

                                                                                                               Adina Silav