20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 22:24

Închisoare pentru cei care refuză să se prezinte la audierile din comisiile parlamentare de anchetă

spot_img

Preşedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, deputatul Oana Florea, a anunţat ca va depune un proiect de lege prin care persoanele care nu se prezintă la audierile comisiilor speciale din Parlament riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 luni şi pedeapsa complementare de a nu mai putea ocupa o funcţie publică timp  de 3 ani.

„Cu privire la sancțiuni. Refuzul persoanelor citate de către comisia de anchetă de a se prezenta la audieri, de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziția acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei (…) constituie infracțiune. Se pedepsește cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amendă penală între 5 mii și 10 mii de lei și cu pedeapsa complementară de a i se interzice ocuparea unei funcții publice timp de 3 ani de la data condamnării prin hotărâre definitivă”, a declarat Oana Florea.

Laura Codruța Kovesi a refuzat de fiecare dată să vină în fața comisiei pentru a da explicații referitoare la prezența sa în casa lui Gabriel Oprea, în ziua alegerilor prezidențiale din 2009.

Valeriu Motoc