14.7 C
București
luni, 20 mai 2024 - 2:03
No menu items!

Închisoare pe viață pentru tânărul care și-a ucis trei membri ai familiei

spot_img

Constănţeanul acuzat că şi-a ucis cu lovituri de cuţit şi ciocan bunica, o mătuşă şi un văr, a fost condamnat la închisoare pe viaţă

catuse

Decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.. Ștefan Alexandru Stoica, de 21 de ani a fost condamnat la 10 ani pentru tâlhărie calificată și la detenție pe viață pentru omor calificat.

În plus, instanţa a dispus prelevarea de la inculpat, la eliberarea din penitenciar, a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare şi l-a obligat pe acesta la tratament medical de specialitate până la însănătoşire, „fiind necesară înlăturarea stării de pericol”. De asemenea, Stoica a fost obligat şi la plata, în total, a 680.000 de euro către familiile victimelor.

Procurorii au stabilit, vara trecută, că în timp ce se afla acasă, unde locuia cu mama și bunica sa, Alexandru Stoica i-a aplicat bătrânei de 81 de ani mai multe lovituri de cuţit, una dintre acestea lovind-o drept în inimă. În acel moment, în vizită la femeie se aflau o fiică a acesteia, soră cu mama suspectului, şi un nepot în vârstă de 19 ani, care au fost şi ei ucişi.

După uciderea celor trei membri ai familiei, Stoica a furat o sumă de bani şi autoturismul marca Dacia Supernova cu care mătuşa şi vărul său veniseră în vizită, cu care a dispărut. După câteva sute de metri, după ce a lovit un alt autoturism, tânărul a abandonat mașina furată. El a fost prins a doua zi, după 12 ore de căutări, într-o localitate din județul Constanța.