22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 22:06
No menu items!

Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, provocat de un pacient. Focul a izbucnit de la ţigară

spot_img

Incendiul care s-a produs, luni dimineață, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Cavnic, județul Maramureș, a izbucnit după ce un pacient a aruncat o ţigară în conducta de aeraj.

„Între orele 5.00 şi 6.00, un pacient internat la Psihiatrie a fumat în toaleta camerei din spital, în care era internat, de la etajul III. Fiecare cameră este dotată cu toaletă. Pacientul a aruncat restul de ţigară în conducta de aeraj. Din cauza curentului din sistemul de ventilaţie a izbucnit un incendiu. Pacientul care a provocat incendiul a fost identificat”, a declarat Vladimir Petruţ, primarul din Cavnic, la Antena 3.

În scurt timp, incendiu a fost localizat și stins de lucrătorii SMURD, care au sediul la parterul clădirii.

La fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de prim ajutor și două echipaje de ambulanță.

Potrivit ISU Maramureș, 71 de persoane au fost evacuate, însă nu au existat victime.

“Autorităţile se află la faţa locului şi au început o anchetă. În spital se află şi șapte persoane cu COVID, dar nu a fost necesară evacuarea lor”, a mai precizat primarul Vladimir Petruţ. 

În urmă cu o săptămână, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Trei cadre medicale au fost rănite, după ce au sărit pe geam.