23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:25

Poluare în București. S-au ars cauciucuri înainte de începerea postului Paștelui

spot_img

Senzorii de poluare din București au înregistrat valori ridicate luni dimineață. Asta după ce în localitățile din apropierea Capitalei, localnicii au sărbătorit Lăsata Secului, incendiind cauciucuri.

Șeful Garzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarant, luni dimineață, la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost in localitatile Vidra, Măgurele și Sintești.

Valorile de poluare au fost foarte mari și s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă.

“Am intervenit cu echipajele garzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificam câteva zeci de focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Berceanu.

Seful Gărzii de Mediu recomandă locuitorilor Capitalei să nu se grăbească să aerisească încăperile.

 “In dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către pranz”, a spus Berceanu.

La începutul postului de Paște se celebrează Lăsata Secului. Pentru a marca momentul, obiceiul cere ca oamenii să facă un foc mare pentru purificare şi alungarea spiritelor rele.

Potrivit Airlive, o platformă care măsoară calitatea aerului din București, a fost înregistrată o poluare generalizată în București în urma acestor incendii.

Niveluri foarte ridicate s-au înregistrat în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.