3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 11:34
No menu items!

Incendiu de proporții la o clinică de psihiatrie din Japonia. Peste 20 de persoane și-au pierdut viața

spot_img

Un incendiu puternic s-a produs, vineri dimineață, la o clinică de psihatrie dintr-un imobil cu opt etaje din oraşul Osaka, în Japonia. Cel puțin 24 de oameni și-au pierdut viața.

Poliţia suspectează că focul ar fi fost pus intenționat.

Departamentul de Pompieri din această metropolă din vestul Japoniei a transmis că 27 de persoane nu prezentau semne de viaţă în momentul în care au fost scoase de la etajul al patrulea al acestei clădiri care găzduieşte diverse centre şi spaţii comerciale.

Clădirea nu avea instalate la respectivul etaj aspersoare de incendiu.

Dintre cele 27 de persoane, 24 – 14 bărbaţi şi 10 femei cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani – au fost declarate decedate ulterior, conform poliţiei.

Media japoneze au relatat că alte trei persoane se află le reanimare, potrivit AFP.

Poliţia a precizat că, potrivit unor informaţii oferite de martori, un bărbat de 50-60 de ani a pus o pungă de hârtie cu un lichid inflamabil în apropiere de radiatorul din zona de recepţie. Apoi a spart punga, declanşând focul atunci când lichidul a început să curgă.

Majoritatea victimelor au murit intoxicate din cauza emanaţiilor de monoxid de carbon.

Aproximativ 70 de maşini de pompieri şi ambulanţe au luat parte la intervenţie.

Premierul Fumio Kishida a declarat presei că este îndurerat de acest accident tragic şi că se roagă pentru sufletele celor decedaţi.

El a mai spus că trebuie clarificate cauzele şi circumstanţele accidentului şi luate măsuri ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Departamentul Osaka a transmis că nu au fost identificate deficienţe la sistemul de protecţie împotriva incendiilor în clădire la momentul când s-a făcut o inspecţie în martie 2019.