12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:41

Incendiu de proporții în București: Cinci case cuprinse de flăcări. Proprietarii acuză: “Instituțiile nu sunt pregătite pentru secolul 21”

Scandal imens la un incendiu izbucnit în București, noaptea trecută. Un incendiu s-a extins cu repeziciune și a cuprins cinci case. Proprietarii au povestit că pompierii au întârziat și când au sosit nu aveau apă, informează Antena 3.

 

Proprietarii caselor arse acuză că pompierii au ajuns la fața locului la 20 de minute după primul apel.

”Era ora două și cinci minute când ne-am trezit, vecinii se treziseră deja, erau pe stradă, presupun că ei au chemat pompierii și au venit pe la două jumate. Dar se pare că nu a fost apă, au fost probleme”, a povestit unul dintre proprietarii caselor cuprinse de flăcări.

Oamenii au povestit că deși pompierii au sosit cu multe mașini la fața locului au intervenit târziu pentru că nu aveau apă.

”Să știți că au cam întârziat. Nu au apă, sunt mașini cred că 10, stăm de minute bune să ne uităm cum arde casa, fără să facem absolut nimic. Poliția ne-a bruscat, sau jandarmii, că nu știu exact ce sunt, pentru că eu am început să țip să facă ceva!”.

”Sunt proprietara casei care arde. Vreau să vă spun că instituțiile nu sunt pregătite pentru secolul 21”, a povestit femeia jurnaliștilor Antena 3.

Pompierii dau vina pe presiunea slabă din hidranți pentru intervenția greoaie. Unui pompier i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.

”Ca probleme constatate pe durata intervenției, au fost amplasarea clădirilor foarte aproape sau chiar lipit una de cealaltă și slaba presiune a hidranților exteriori. Probleme la alimentarea cu apă. La sosirea noastră la locul intervenției ardea cu violență exact în centrul grupului de 5 case.

Incendiul ar fi izbucnit de la o priză defectă la una dintre case.