16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 11:45
No menu items!

Încă un caz suspect de infectare cu Omicron în România

spot_img

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că rezultatele preliminare ale secvenţierii arată varianta OMICRON şi la sportivul din Baia Mare, testat în aceeași zi cu ceilalți doi cetățeni repatriați din Africa de Sud, la care s-a confirmat deja tulpina.

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud.

Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a informat ministerul Sănătății.

Pe 4 decembrie, instituția a comunicat că au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Era vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane au fost carantinate la domiciliu, nefiind simptomatice.

E. Stan