21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:05
No menu items!

Încă o eroare uriașă la testarea antidrog din trafic. Rezultat fals pozitiv la drugtest în cazul poliţistului din Vaslui

spot_img

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, din judeţul Argeş, angajat ca poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, testat pozitiv la două substanţe psihoactive cu ajutorul aparatului drugtest, nu ar fi consumat de fapt droguri, conform rezultatelor venite în urma expertizării probelor biologice.

„În completarea buletinului informativ de presă nr. 360, transmis de către IPJ Vaslui la data de 19 septembrie 2023, referitor la depistarea unui conducător de motocicletă care a fost testat cu aparatul drugtest pentru care a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive, precum şi cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public („poliţist drogat pe motocicletă”), informăm că, în urma expertizării probelor biologice prelevate de la conducătorul din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, Institutul de Medicină Legală Iaşi a concluzionat că acestea nu conţin substanţe psihoactive”, precizează un comunicat de presă transmis, vineri, de IPJ Vaslui.

Incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie, la ora 13.35, pe DN 15D, pe raza comunei Ştefan cel Mare, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul Bucureşti.

„În urma testării cu aparatul drugtest, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive. Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, au transmis atunci reprezentanţii IPJ Vaslui.

Drugtest-ul Poliției Române a dat greș și în cazul accidentului din Popești Leordeni. Potrivit raportului INML  în ceea ce îl privea pe Constantin Păun, fostul șef al BCCO București care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, acesta nu consumase droguri așa cum a reieșit din testarea Poliției Române. Fostul ofițer de poliție era doar băut.

În primă fază, șoferul în vârstă de 59 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi, respectiv, cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

                                                                                                                 Adina Silav