28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:46
No menu items!

Încă două cadavre, descoperite în urma prăbușirii ghețarului din Alpi. Bilanțul victimelor a ajuns la 9

spot_img

Alte două cadavre au fost găsite, miercuri, de echipele de salvare care caută persoanele dispărute în urma prăbușirii ghețarului din Alpii italieni, relatează The Guardian. Numărul deceselor urcă la nouă.

Victimele nu au fost încă identificate, dar se crede că fac parte din același grup de alpiniști, potrivit rapoartelor presei italiene.

Opt persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în stare gravă. Trei turiști sunt, în continuare, dați dispăruți, la trei zile după ce o masă de gheață s-a desprins de pe Marmolada, determinând producerea unei avalanșe peste un traseu popular de drumeții.

Procurorul din Trento Sandro Raimondi, care a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a existat vreo neglijență, a declarat că avalanșa nu putea fi prevăzută. „Pentru a avea o responsabilitate, trebuie să fii capabil să previi un eveniment, ceea ce este foarte, foarte dificil”, a explicat procurorul.

Victimele identificate până acum sunt ​​Filippo Bari, 27 de ani, Tommaso Carollo, 48 de ani, Paolo Dani, 52 de ani, și Liliana Bertoldi, 54 de ani.

Tragedia s-a produs, duminică, în Alpii italieni, atunci când un gheţar s-a prăbuşit pe muntele Marmolada, cel mai înalt pisc montan din acea regiune, de 3.343 de metri. Prăbuşirea ghețarului a avut loc a doua zi după ce s-a înregistrat un record de temperatură în vârful gheţarului, de 10 grade Celsius.

                                                                                                                 Adina Silav