8.3 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 10:42
No menu items!

Înalta Curte, semnal pentru Elena Udrea: a respins cererea lui Rudel Obreja de suspendare a executării pedepsei în dosarul „Gala Bute”

spot_img

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, luni, cererea lui Rudel Obreja de suspendare a executării pedepsei în dosarul „Gala Bute” până la judecarea recursului în casaţie. Același completul de 5 magistrați al ÎCCJ era așteptat să se pronunțe și asupra cererii similiare formulate de Elena Udrea. Aceasta nu a fost, însă, dezbătută luni, pe motiv că nu s-a îndeplinit corespunzător procedura de citare. Prin respingerea cererii lui Obreja, instanța i-a transmis, însă, un prim-semnal Elenei Udrea, înainte de a amâna judecarea cauzei pentru 23 mai. 

Iată minuta decizie de luni a ÎCCJ: 

Respinge cererea formulată de recurentul condamnat Obreja Rudel privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019, pronunţate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 mai 2022. –––––––––––– Amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 23 mai 2022, ora 13:00.”

Arestată în Bulgaria, Udrea ar urma să afle pe 18 mai decizia magistraților de la Sofia în privința extrădării sale în România. 

Pe 7 aprilie, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.
 
La două ore după sentința dată de magistrații Înaltei Curți, poliția s-a deplasat la casa din Corbeanca a fostului ministru al Dezvoltării și Turismului, unde se afla doar partenerul de viață al acesteia, Adrian Alexandrov. Poliția a dat-o ulterior pe Elena Udrea în urmărire generală, aceasta fiind reținută în Bulgaria. 
 
Raluca Dan