8.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 5:12
No menu items!

În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră în Fâșia Gaza

spot_img

„44% din această zonă a fost declarată zonă interzisă de armata israeliană și în consecință populația nu prea are unde să se refugieze”

 Gaza - copii ucisi

Coordonatoarea operațiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, s-a declarat joi „profund îngrijorată” față de victimele civile din Fâșia Gaza, semnalând că în ultimele două zile un copil a fost ucis la fiecare oră, potrivit AFP.

Traumele pe care ei (palestinienii) le trăiesc sunt teribile. În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră

Valeri Amos,

Coordonatoarea operațiunilor umanitare ale ONU

În cele 17 zile ale ofensivei israeliene asupra Fâșiei Gaza au fost uciși peste 700 de palestinieni. Un raport ONU indica miercuri că 74% din persoanele ucise până în prezent erau civili, o treime din aceștia fiind copii.

Responsabila ONU a deplâns totodată faptul că pentru palestinieni este „aproape imposibil” să se adăpostească de loviturile israeliene. „Realitatea la Gaza (…) este că 44% din această zonă a fost declarată zonă interzisă de armata israeliană și în consecință populația nu prea are unde să se refugieze”, a mai semnalat Valerie Amos, făcând apel la încetarea focului.

C.A.