8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:51

În sectorul 6, vara e ca iarna

spot_img

Primăria condusă de Rareș Mănescu încheie contract de deszăpezire și pe perioada sezonului estival

deszapezire sector 6

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, subordonată primarului Rareș Mănescu, plătește 2,34 milioane de lei, fără TVA, pentru deszăpezire, dar toate străzile și trotuarele din sector sunt invadate de zăpadă și gheață.

Banii sunt încasați de Gida Prod Serv, o firmă abonată la contractele Primăriei Sectorului 6, încă din mandatul fostului edil Cristian Poteraș.

Chiar dacă ninge aproximativ trei luni pe an în sectorul 6 păstorit de Rareș Mănescu, contractul acord-cadru de deszăpezire are este valabil până la data de 24 noiembrie 2015. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 nu a organizat licitație electronică pentru contractul de deszăpezire. Deși estimarea inițială a valorii contractului era de 2,51 milioane de lei, Gida Prod Serv a câștigat contractul cu 170.000 de lei mai puțin față de calculele specialiștilor din Primăria Sectorului 6.

Potrivit anunțului de licitație, conducerea Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 va încheia trei contracte subsecvente, „valoarea estimată a celui mai mic contract subsecvent va fi de 157.000 lei fără TVA, iar valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent va fi de 942.000 lei fără TVA”. Ofertantul trebuie să facă dovada, prin prezentarea de documente relevante, că dispune de cel puțin 15 utilaje multifuncționale pentru deszăpezire și combaterea poleiului, patru buldoexcavatoare, patru încărcătoare frontale cu virare prin derapare și cinci autobasculante. Ofertantul trebuie să facă dovada că dispune de un număr suficient de conducători auto și deservenți de utilaje pentru a putea presta serviciile cu întregul efectiv de utilaje în acelasi timp”, conform anunțului de licitație.

În prezent, chiar dacă Sectorul 6 derulează un contract de deszăpezire, majoritatea străduțelor din Sectorul 6 sunt acoperite de zăpadă. Gida Prod Serv, situată în București, strada Drumul Bercenarului, nr 40 , avea, până în 2012, obiect de activitate „fabricarea de uși și ferestre din metal”. În urmă cu doi ani, societatea și-a schimbat profilul în „alte activități de curățenie”, numărul de angajați crescând de la 2, la 13 și, mai apoi, la 18. Chiar dacă și-a schimbat obiectul de activitate, pentru a putea prinde contracte de deszăpezire, Gida Prod Serv, a livrat, în 2012, Administraţiei Domeniului Public Sector 6, garduri şi panouri în valoare de peste 300.000 de lei.

Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, închiria, în 2011, utilaje pentru deszăpezire şi combaterea poleiului de la Gida Prod Serv cu aproximativ 600.000 de lei.