luni, 26 octombrie 2020 - 18:29

Importanţa peştelui în alimentaţie

Guvernul vrea să declare stare de calamitate. Zone din România, într-o situație extremă

Guvernul Ludovic Orban intenționează să adopte o ordonanță de urgență pentru declararea stării de calamitate pentru fenomenul de secetă pedologică în agricultură. Din rapoarte...

Operațiunea „Porumbelul”, la Parchetul General. Procurorii au pornit ofensiva și fac curățenie în propria ogradă

Procurorul general Gabriela Scutea a pornit o ofensivă dură împotriva porumbeilor care fac mizerie în jurul clădirii Parchetului General. În 16 octombrie, Gabriela Scutea a...

Tezele școlare ar putea fi susținute ca eseu care să fie transmis online în timp real profesorului

Tezele ar putea fi eliminate din cauza pandemiei. Oficialii din Ministerul Educației analizează posibilitatea ca susținerea unei teze să fie făcută online, chiar și...

Studiu: Jumătate din ”corporatiștii” din București au lucrat de acasă și după ridicarea stării de urgență

Jumătate dintre angajaţii care îşi desfăşoară în mod obişnuit activitatea în clădiri de birouri au continuat să lucreze preponderent de acasă şi după ridicarea...

Importanţa peştelui în alimentaţie

Bogat în nutrienţi esenţiali, peştele are beneficii deosebite pentru sănătate, prin proteinele conţinute, aminoacizii indispensabili, mineralele, vitaminele B6, B12, D şi A şi acizii omega-3. Specialiştii consideră că peştele este o parte foarte importantă a alimentaţiei sănătoase, deoarece creşte energia fizică, măreşte tonusul psihic şi ajută în lupta contra obezităţii.

Includerea în alimentaţie a peştelui sau a uleiului de peşte ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge, reducând riscul de deces datorat bolilor cardio-vasculare. Cercetătorii au constatat că persoanele care consumă regulat acizi graşi omega-3 întâlniţi în peşte, reuşesc să reducă cu mai mult de o treime pericolul de a muri de boli de inimă.

Grăsimile omega-3 din peşte sunt importante pentru dezvoltarea optimă a creierului unui copil şi a sistemului nervos, iar copiii ale căror mame nu au consumat peşte sau omega-3 în timpul sarcinii şi al alăptării, pot suferi de dezvoltare întârziată a creierului şi chiar Alzheimer. Acizii graşi omega-3 fluidizează sângele, scad tensiunea şi colesterolul, îmbunătăţesc capacitatea de învăţare şi memorare şi stimulează imunitatea. Acizii graşi fluidizează sângele şi împiedică acţiunile responsabile de tromboză.

Se pare că acizii graşi polinesaturaţi de tip omega-3 au un rol esenţial în păstrarea bunei dispoziţii şi a sănătăţii, contribuind la elixirul fericirii.

Roxana Mera

Un vaccin creat în Europa are răspunsuri imune promițătoare

Un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 de un joint venture public-privat din Europa are rezultate promițătoare, potrivit cercetărilor preliminare. Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania...

Lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic, actualizată/ CNSU a stabilit situaţiile în care masca de protecţie sanitară poate fi îndepărtată, în spaţiu deschis,...

Lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată luni, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit situaţiile în care masca...

USR: În doar patru luni, statul a plătit jumătate de miliard de euro pentru pensiile speciale

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că în timp ce este așteptat un răspuns al Curții Constituționale pe tema pensiilor speciale, statul român le plătește...

Italia: Purtătorii de cuvânt ai președintelui și premierului, printre cei peste 21.000 de italieni nou-diagnosticați cu Covid-19

Autorităţile italiene au anunţat duminică un nou record zilnic al infectărilor cu coronavirus, cu 21.273 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de...

Pandemia slăbește în India și Brazilia. Europa și SUA înregistrează noi recorduri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi...