16 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 14:51
No menu items!

Imagini cu Vladimir Putin care a vizitat pentru prima dată soldații răniți în Ucraina

spot_img

La peste trei luni de la invazia Rusiei în Ucraina, Vladimir Putin a vizitat soldații răniți pe ront, aflați într-un spital din Moscova. Pe unul dintre soldați, președintele Rusiei l-a întrebat dacă și-a văzut familia, iar tânărul a răspuns că nu.

Îmbrăcat în halat alb și însoțit de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, Vladimir Putin i-a vizitat pe soldații răniți în luptele din Ucraina.

Conform Ria Novosti, Putin a vorbit cu un maior rănit la braț: „Mâna funcționează?” a întrebat Putin. „Da, așa este”, a răspuns militarul. Președintele rus dă mâna cu unul dintre „pacienţi” şi se arată „curios” de viaţa acestuia, întrebându-l dacă are copii. Bărbatul îi răspunde că are un băiat de nouă luni. „Va fi mândru de tatăl său”, adaugă Putin. Liderul de la Kremlin a vorbit și cu un cercetaș care a primit o rană de glonț în stomac, al cărui medic i-a spus preşedintelui că militarul vrea să-şi continue serviciul. „Unde este familia ta?”, l-a întrebat Putin pe tânăr. „Ai vorbit cu ei? Sunt îngrijorați? Nu au venit, nu v-ați văzut?” a întrebat liderul rus. Răspunsul soldatului a fost negativ.

Vladimir Putin a vorbit și cu personalul medical, care l-a asigurat că spitalul are medicamente și tot ce este necesar pentru îngrijirea răniților.

Postarea oficialilor de la Kremlin vine după ziua în care Parlamentul rus a votat pentru proiectul de lege privind abolirea limitei de vârstă privind înrolarea în armată.

E. Stan