10.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 22:21
No menu items!

IIliescu, mâhnit de candidatura lui Becali sub pălăria USL

spot_img

Ion Iliescu, lider de onoare al pesediştilor, abia s-a stăpânit să nu izbucnească în faţa jurnaliştilor care l-au întrebat, la ieşirea de la reuniunea Clubului de la Bucureşti, ce părere are de candidatura la parlamentare sub umbrela USL a finanţatorului Stelei, Gigi Becali.

„Vedeţi, nu vreau să intru în asemenea discuţii. Nu mă ocup de problemele concrete, curente ale activităţii USL” le-a spus jurnaliştior marţi seara Ion Iliescu. Totuşi, un sfat s-a dus pe această cale către pesedişti şi uselişti:  ”În general, pentru PSD şi pentru USL foarte importantă este calitatea candidaturilor cu care vor veni în faţa cetăţenilor şi apoi campania electorală, discuţia directă cu alegătorii, cu cetăţenii. Candidaţii să fie şi oameni care să penetreze în stratul social, să aibă dialog cu cetăţenii. (…) În principiu, judecând după starea de spirit, USL are toate şansele să întrunească în jur de 60 la sută la parlamentarele din decembrie. Dar astea sunt aprecieri generale, globale, dar eu nu prea sunt în cursul treburilor curente, nu mai particip la activitatea curentă”, a spus Ion Iliescu.

Privatizările nu se fac prin demisii spectacol

Întrebat despre privatizarea eşuată de la Oltchim, fostul preşedinte consideră că nu prin demisii-spectacol se rezolvă astfel de probleme. În consecinţă, el consideră că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ar trebui să nu demisioneze din funcţie. ”Nu lui i se datorează. El e ministru de puţin timp. Nu asta e problema. Şi cu demisii din astea spectacol, un ministru, pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat nu ştiu unde, nu se rezolvă problemele pe fond. Acolo e o boală mai veche, care s-a acumulat. Problema e cum o să se iasă din ea. Se gândise probabil privatizarea ca o soluţie a unor asemenea situaţii. Iată că nu totdeauna poate fi o soluţie”, a arătat Ion Iliescu.  (C.C)

foto: mediafax